Vann Spahotel

Vann Spa Hotel och Konferens ligger på den vackra svenska västkusten, några mil nordost om Lysekil. Här kan man koppla av på en 1000 kvadratmeter stor spa- avdelning eller delta i några av den uppsjö av aktiviteter som hotellet erbjuder. Allt samtidigt som man insuper och njuter av den oefterhärmliga västkustska skärgårdsmiljön.

Konferenslokaler
Konferensavdelningen på Vann har 20 rum i olika storlekar och utformade för att passa olika ändamål. Allt från grupprum eller rum för lite större möten till bankettsalar. Alla rum är individuellt möblerade för att passa såväl stora som små sällskap. Gemensamt för alla lokalerna är att utrustning så som ljudanläggning, mörkläggning, projektor, whiteboard med mera kan användas i dem alla. I alla rum tillhandahålls även vatten, frukt och godis oavsett aktivitet. I pauserna serveras mötesdeltagarna som standard kaffe och fruktbuffé. Det finns flera färdiga konferenspaket men det möter inga problem att själv utforma sin konferens. De flexibla värdarna på konferensavdelningen hjälper gärna till att organisera er konferens utefter även andra önskemål så som namnbrickor, bokning av restaurang, kopiering och mycket mer.

Boende
Vann Spa Hotell är ritat och designat av den ryktbare arkitekten Gert Wingård. Hans osvikliga känsla för stil och form är genomgående även på Vann Spa Hotell. Rummen är inredda i en mycket klassisk skandinavisk stil och präglas av tidlöshet och enkelhet. Rummen går i ljusa färger som låter det naturliga ljuset som flödar in komma till sin rätt och spela huvudrollen. Alla rum har dessutom sängar från välrenommerade sängföretaget Carpe Diem. Allt för att se till att gästerna får en god natts sömn. Man kan välja mellan dubbelrum, superiorrum eller en av de fem sviter som nyligen renoverats. Sviterna har alla utsikt över Gullmarsfjorden och dess strand som ligger strax nedanför hotellet. På Vann är även hundar välkomna då det finns speciella hundrum. De fyrfota vännerna välkomnas alltid med mat-, och vattenskålar samt hundgodis.

Mat och dryck
Restaurangen på Vann Spa Hotell och Konferens präglas även den av ljusa och enkla stil som återfinns i hotellets rum. Matsalens stora fönster vätter mot fjorden utanför och det återspeglas även i menyn. Här läggs det huvudsakliga fokuset på fisk och skaldjur av alla dess slag. Kockarna i köket är specialister på att tillreda havets läckerheter. De har bland annat vunnit pris som Bohusläns bästa musselkrog för sin skapelse bestående av ”Paprikamusslor med ingefärscrème och melonsalsa”. Naturligtvis finns här inte bara skaldjur utan även köttalternativ av hög klass. Restaurangen har vinnlagt sig om att deras koncept skall vara hållbart. Denna vision säkerställs genom att man enbart använder sig av närproducerade råvaror av allra högsta kvalité. Att alltid försöka att använda de grönsaker och frukter som är i säsong prioriteras också. Detta arbete har resulterat i att restaurangen är både KRAVmärkt och certifierad av Västsvensk Mersmak, ett kvalitet-, och utvecklingsprogram initierat av Västsvenska Turistrådet. Så grädde på moset så har man på Vann en egen bagare och konditor som ser till att anläggningens gäster får en suverän frukost med färskt bröd och en hel del andra godsaker.

Aktiviteter
Vann Spa Hotell och Konferens profilerar sig som det aktiva hotellet, och här finns verkligen en uppsjö av roliga aktiviteter för både privata gäster och konferensdeltagare. Aktiviteterna av både inomhus-, och utomhustypen går att finna och är olika fartfyllda, så här kan alla hitta något som passar dem. Många av hotellets aktiviteter äger rum utomhus och passar både små och stora. Testa på geocaching, gå på en tipspromenad eller anordna ett eget sommarspel med olika sportgrenar. Träning är ett genomgående tema, på hotellet finns till exempel ett välutrustat gym med motionsavdelning. Det anordnas gruppass i yoga, Qi Gong, pilates och mycket annat. Även på aktivitetsfronten står mat och dryck ofta i fokus och det blir tydligt hur djup kärleken för havet och dess läckerheter är. Man kan åka på mussel-, och ostron äventyr och lära sig hur det går till att odla och skörda musslor. Eller varför inte åka på hummersafari eller en tur med djuphavsfiske? Tillbaka på hotellet kan man även utveckla sina kökskunskaper, laga mat med kökets kock eller utmana ditt resesällskap i en smaktävling. Tillhör man den lite lugnare typen som gillar att skämma bort sig själv så har Vann Spa och Hotell, som namnet vittnar om, ett stort spa. Spat har totalt 8 olika pooler. Alla har de olika teman så som Himmelspoolen eller Ispoolen. Samtliga pooler är präglade av olika utseenden och atmosfärer och de ger därför också helt skilda upplevelser. Efter att alla poolerna testats ordentligt finns det nästan lika många olika bastubad att prova på. I spat erbjuds såklart också en uppsjö av behandlingar. Ta hand om allt från hår och hud till kropp och fötter. Överväg också att boka duobehandlingen där du och en partner eller vän behandlas tillsammans, och varför inte ta med hela familjen för en gemensam spaupplevelse?

Kontaktuppgifter
Telefon: 0523- 442 00
Adress: 454 80 Brastad
E-post: [email protected]
Hemsida: www.vann.se