Hotel Skansen

Hotel Skansen i Båstad är sannerligen ett anrikt hotell som lockat företag, livsnjutare och badgäster till anläggningen ända sedan förra sekelskiftet. Det ursprungliga huset uppfördes redan år 1877, då som sädesmagasin men byggdes sedan på 20-talet om till hotell och mötesplats för framför allt bad- och tennisgäster. Välbekanta namn som till exempel Ludvig Nobel använde bland annat hotellet som teservering och glamourös mötesplats under sina storhetsår och HMS Gustav V var även han en återkommande gäst på hotellet.

I dag är Hotel Skansen en populär anläggning för konferens-, weekend- och á la carte gäster som söker kvalitet och trevlig service i en härlig och inspirerande miljö. Här garanteras man som gäst fantastiska smakupplevelser, sköna SPA-stunder och välbehövlig livsnjutning.

Konferens
På Hotel Skansen har man som företag eller grupp möjlighet att välja bland flera olika mötesplatser och miljöer då det totalt finns 26 stycken anpassningsbara konferenslokaler. Hotellets inspirerande omgivning och trevliga stämning väcker kreativiteten hos deltagarna och hjälper till att skapa nya idéer och bolla tankar. Här kan man till exempel mötas och diskutera med himlen som tak i Centercourten eller på första havsparkett i Kallbadhuset bara för att nämna några av alla hotellets trevliga lokaler.

I stort sett är alla hotellets konferenslokaler tekniskt flexibla och utrustade, vilket gör det möjligt för personalen att anpassa lokalen efter de förväntningar ett företag eller en grupp har på sin vistelse. För att inte missa några viktiga detaljer under konferensdagarna använder sig Hotel Skansen av speciella konferenskoodinatorer som hjälper till med allt gällande planeringen inför konferensen.

Boende
Hotel Skansens hotellrum är samtliga designade och inredda för att skapa en levande känsla av komfort på hög nivå. Här ligger badrocken och badtofflorna fint upplagda och redo att användas från den stund du öppnar dörren till ditt rum. För att bibehålla en hög standard på rummen, eftersträvar hotellet ständigt efter förnyelse och förbättring.
Det finns totalt 172 bekväma hotellrum på hela anläggningen med plats för 330 gäster. De olika rummen är uppdelade mellan huvudbyggnaden, Vinterträdgården, Tennispaviljongen och Kongressbyggnaden. Önskar man som gäst att bo något mer avskilt än de mest närliggande husen erbjuder hotellet även boende i villor och lägenheter med vardagsrum och kök. Det är bara att välja det boende man tycker passar sina avsikter bäst när man gör bokningen.

Mat & dryck
Restaurang Sand är Hotel Skansens prisbelönta kök som på ett härligt sätt presenterar varierande och spännande smakupplevelser. Restaurangen lägger stor vikt vid att erbjuda sina gäster råvaror av hög klass och menyn avslöjar restaurangens stora passion för all typ av närproducerad mat som just Bjärehalvön gjort sig så känt för.

Restaurangen Sand är med sin stiliga design och havets kluckande vågor strax utanför fönstret ett riktigt smultronställe för den som längtar efter fantastiska smakupplevelser i bästa möjliga omgivning. Med en genuin Bjärekänsla avnjuter man här trevligt sällskap, ett gott vin och mycket vällagad mat.

Köket håller öppet hela året om och menyn anpassas efter årstidens skiftningar. Under sommartid är restaurangens härliga terass en perfekt plats för den som vill njuta av en god bit mat i kvällssolen med det härliga gatulivet i bakgrunden. När hösten kommer serveras det istället mustiga smaker i en mysig miljö av skenet från den varma brasan.

Aktiviteter
För Hotel Skansen är ingenting omöjligt, här är flexibilitet nyckelordet där man anpassar vistelsen utifrån konferensgästernas önskemål och behov. Här vill man att gästerna ska trivas under samtliga timmar av konferensdygnen, vilket gör att man utöver konferensmiljön även fokuserar på att ge en så bra service som möjligt mellan möten. Det är viktigt för deltagarna att aktiveras under de lediga stunderna för att bibehålla motivation och arbetslust, därför erbjuder hotel Skansen sina konferensgäster gruppaktiviteter helt efter önskemål. Vill man helst bara ha några härligt avslappnande dagar med välbehag i fokus kan det räcka med att hålla sig inom hotellets område. Här man kan njuta av ett trendigt spa med allt från upplevelsedusch och en behaglig pool med skön utsikt över havet till ett svalkande havsdopp från Kallbadsbryggan. Önskar man däremot mer planerande aktiviteter erbjuder Hotel Skansen allt från matlagningskurser, träningspass med personlig tränare till välmående cykelturer. Det är bara att höra sig för med personalen innan ankomst för att få ett skräddarsytt program som passar gruppen. Anläggningens fantastiska natur och omgivning ger de bästa förutsättningarna för en lyckad konferens med kreativa möten och inspirerande upplevelser.

Tennis är så klart en av Hotellets populäraste sportaktivitet där man kan erbjuda sina tennisgäster fyra berömda banor vid hamnen samt Centercourten och Bana 1 som har använts under Swedish Open.

Kanske vill man avrunda konferensdagen med en rafflande tennisturnering eller volleybollmatch, Hotel Skansen hjälper till med hela tävlingsupplägget för att gruppen ska få en så rolig och minnesrik dag som möjligt.

Kontaktuppgifter
Hotel Skansen
Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

Telefon: +46 431 55 81 00
E-post: [email protected]
Hemsida: www.hotelskansen.se