Bergendal Konferensanläggning

Det är viktigt med miljöombyte när företaget ska arrangera konferens eller mötesdagar, men det är inte alltid så enkelt att organisera ett stort team för dagar utanför kontoret. Med sitt praktiska läge mellan Danderyd och Sollentuna, bara 20 minuter från Stockholm och Arlanda Flygplats samt sitt fantastiska natursköna läge med utsikt över den vackra Edsviken är Bergendal därför den perfekta platsen för alla typer av möten eller konferenser. Ut hit kan grupper och företag enkelt ta sig för att komma ifrån storstadens stress och hektiska miljö utan att det behöver bli komplicerat. På Bergendals konferensanläggning inspireras deltagare arbetsmässigt samtidigt som den unika och avkopplande miljön ger de bästa förutsättningarna för vila och återhämtning.

Bergendal erbjuder en charmig kontrastrik miljö där själva anläggningen består av en historisk och ståtlig Herrgård i anrik stil tillsammans med en mer modern typ av byggnadsarkitektur. Här blir alla gäster mycket väl omhändertagna och den stimulerande omgivningen skapar mycket goda förutsättningar till effektiva och lyckosamma mötestimmar.

Konferenslokaler
Att hitta rätt typ av möteslokal för vistelsen är a och o. På Bergendals konferensanläggning finns ett större antal möteslokaler som passar alla typer av möten eller konferenser. Här finns lite mer okonventionella lokaler där deltagarna kan arbeta från sköna fåtöljer, traditionellt uppställda mötesrum och även andra fristående hus för den som önskar en mer avskild miljö för sina deltagare. Mötesdagen kan skräddarsys så att anläggningens charmiga miljökontraster utnyttjas på bästa sätt.

Alla mötesrum på Bergendals anläggning är inredda i ljusa behagliga färgskalor och samtliga är komplett utrustade med allt den senaste tekniken har att erbjuda. WiFi finns även tillgängligt för alla mötesdeltagare och det finns alltid tekniker på plats på anläggningen som står redo att hjälpa till om det skulle uppstå något problem.

På Bergendal lägger man stor vikt vid att alla utrymmen ska kunna utnyttjas av alla oberoende våning eller yta och anläggningen är därför unikt handikappanpassad med hissar och anpassade toaletter runtom i byggnaderna.

På Bergendal finns utöver den vanliga personalen speciellt utbildade möteskoordinatorer som hjälper företag och grupper att ta fram det allra bästa programmet för lyckade mötesdagar. Utifrån de önskemål och behov som gästerna har skapas en mötesmodell där det utöver ett fast konferensschema ingår passande aktiviteter för gruppen.

Boende
Efter en lång mötesdag är det viktigt att deltagarna kan komma ner i varv och få sig en riktigt god natts sömn. Alla rum på Bergendal är utrustade med sköna och breda sängar och samtliga har dessutom en härlig utsikt mot vattnet eller den närliggande parken. Här kan gästerna utan minsta problem koppla av och hämta ny kraft efter den intrycksfulla dagen. Idag erbjuder Bergendal totalt 82 enkelrum och 31 dubbelrum med totalt 148 bäddar. Samtliga rum har fri WiFi och är självklart rökfria. Fem av dessa rum är anpassade för personer med funktionshinder och två är allergianpassade. Det finns dygnet runt bemanning på anläggningen och rumservice av mat och dryck finns tillgängligt minst sex dagar i veckan.

Mat och dryck
I Bergendals restaurang serveras mycket välkomponerad och smakrik mat i kreativ skepnad. Här andas och förmedlas en stor passion för färska råvaror och en proper känsla för både kvalitet och kunskap. Miljö är ett viktigt ledord för hela Bergendals konferensanläggning och restaurangens meny är alltid säsongsanpassad. En stor del av dess utbud är dessutom baserad främst på ekologiska råvaror och ingredienser.

Restauranggästen på Bergendals anläggning har totalt fem olika matsalar att välja mellan, samtliga med sin personliga charm och inbjudande stil. Utöver en vällagad matmeny erbjuder Bergendal även välsmakande drycker. Dessa tar sig form i ett varierat sortiment av spännande drycker från olika delar av världen. Personalen hjälper mer än gärna till att hitta ett passande vin till maten.

Restaurangens bar har en fantastisk utsikt över omgivningen och den stora terrassen direkt utanför är perfekt som samlingsplats för mötesdeltagarna innan kvällens middag äger rum.

Aktiviteter
På Bergendal erbjuds en varierad och spännande kombination av aktiviteter som kan anpassas både för små och större grupper. Det kan vara allt från roande aktiviteter som sumobrottning och Nintendo Wii till nervkittlande lagtävlingar. Här finns även spännande upplevelser som vinprovning där deltagarna får lära sig om allt från historik till tillverkningsmetoder. Vill man njuta av den omgivande naturen kan man bege sig ut på en avkopplande skogspromenad.

Bouleturneringar och skräddarsydda femkamper är också populära aktiviteter på anläggningen. Dessa aktiviteter lämpar sig alldeles utmärkt för större grupper och företag.
Är man nyfiken på Bergendals aktiviteter och vill veta mer om dem är man varmt välkommen att höra av sig direkt till anläggningen för att få en närmare presentation av utbudet.

Kontaktuppgifter
Telefon: 08 – 444 51 50
Adress: Landsnoravägen 110, 192 55 Sollentuna
E-post: [email protected]
Hemsida: www.bergendal.se