Vintern bjuder på roliga aktiviteter

Vintern är här med sina kalla temperaturer och snö på vissa håll. Klimatet ger utmärkta förutsättningar för aktiviteter som skridskoåkning och ridning.

Alla som bor i Malmö kan i vinter åka skridskor på köpcentret Emporias tak, rapporterar Sydsvenskan. Den drygt 200 kvadratmeter stora banan hade smygöppning i början på december. På lördagar och söndagar hålls en skridskoskola och det kommer att gå att hyra skridskor på plats under vissa tider. Har man egna skridskor kan man åka när som helst när köpcentret har öppet. Det finns dock en risk att banan är stängd om vädret är dåligt.

Långfärdsskidor på Sveriges alla sjöar

Det här med vädret är oerhört viktigt för de flesta utomhusaktiviteter i vinter. Vill man alltid vara på den säkra sidan när det gäller vädret, kan man köpa sin egen väderstation. Dessa finns bland annat att köpa på Safecast. Beroende på hur vädret är, finns det även stora möjligheter att ta sig ut på de olika sjöarna runt om i landet och åka långfärdsskridskor. Det som är så bra med just långfärdsskridskor är att alla kan åka och att det alltid är gratis om man har ett par skridskor. Eftersom att vi i Sverige har över 100 000 sjöar som nästan alla går att åka på, lär det inte heller bli speciellt trångt. Våra otaliga sjöar har gjort att vi svenskar åker mest skridskor i världen och att folk från hela världen kommer hit för att åka. Läs mer.

Ridning på vintern mer populärt

Något annat som de senaste åren blivit populärt att göra på vintern är att rida, skriver DN. Såklart är sommaren fortfarande turridningens mest populära årstid, men fler och fler upptäcker tjusningen med att rida på vintern. Snön gör så att ridningen blir näst intill ljudlös och på hästryggen kan man upptäcka djur och natur i vinterskrud. Att rida på snö kräver dock en viss balans från både hästen och ryttarens sida. Det gäller att inte gasa på för mycket om underlaget är halkigt eller instabilt. När man rider på vintern finns även en del andra saker att tänka på:

Ett underställ närmast kroppen och täckbyxor och jacka är det absolut skönaste att ha på sig om det är kallt.
Det är bra att ha ett extra ombyte med torra vantar och strumpor, som man kan sätta på sig direkt efter ridturen.
Öronen skyddas under hjälmen med hjälp av en mössa eller ett pannband.