Sandhamn Seglarhotell

Letar du efter en konferensanläggning som har en lantlig och lugn inramning samtidigt som det är enkelt att ta sig dit från Stockholm? Det är just detta Sandhamn Seglarhotell är. På seglarhotellet kan du enkelt arrangera din konferens efter just dina behov.

Sandhamn Seglarhotell ligger i vad många beskriver som en av de absolut vackraste delarna av Stockholm skärgård. Det är något speciellt med att få befinna sig ute vid vattnet långt från stan. Det är som att man då kan fokusera på just det man behöver göra extra bra. Ute vid Sandhamns Seglarhotell finns inte många av de distraktionsmoment du hittar inne i stan. Omgivningarna är perfekta för att anordna en speciell konferens. Det är stor skillnad sett till upplevelsen på att åka på konferens i stressiga Stockholm city och att få ta sig ut till den vackra och rofyllda miljön. Det blir till något mer än bara än vanlig konferens. Det blir till en upplevelse och förhoppningsvis också en möjlighet att få lära känna varandra lite bättre.

Det finns goda möjligheter att göra konferensen precis så som du önskar ha den. Tack vare att Sandhamn Seglarhotell har flera lokaler att välja mellan går det att anpassa konferensen efter storleken på konferenssällskapet och de önskemål som finns.

Det vore konstigt att inte bry sig om miljön med tanke på de vackra omgivningarna runt omkring Sandhamn Seglarhotell. Det är därför inte förvånande att hotellet och konferensanläggningen har flera miljöcertifieringar. Man är miljöcertifierade av både Svanen Hotell och +KlimatPositiv. Med de här certifieringarna visar man att man faktiskt lever upp till de miljökrav som ställs för att kunna kalla sig för en miljövänlig anläggning. Att det inte bara är snack. Man är också certifierade av Safe Hotels som är en kvalitetsmärkning att man bryr sig om sina gästers säkerhet.

Konferenslokaler
Sandhamn Seglarhotell är inte som en av alla jätteanläggningar inne i Stockholm city. Istället har man valt att satsa på en personligare touch. Det innebär också att man inte har lika stora lokaler som de lite större anläggningarna har. Det finns ändå gott om utrymme vilket gör anläggningen till ett alternativ för de allra flesta som tänkt anordna konferens.

Den största lokalen på Sandhamn Seglarhotell heter Utkiken. Den salen tar 140 personer om man väljer att sitta i biosittning. Skulle du vilja ha en klassisk skolsittning tar den fortfarande ganska många personer. Då ryms det nämligen 100 personer vilket får ses som ganska mycket vid skolsittning. Det finns också fler möjligheter till att anpassa möbleringen. Hör bara av dig till personalen så kan de guida dig igenom dina valmöjligheter.

Det är viktigt att lokalerna är rätt utrustade. Det är svårt att genomföra en konferens utan att ha de rätta tekniska förutsättningarna. Även om Sandhamn Seglarhotell har en väldigt avslappnad känsla finns det ändå riktigt bra teknik att tillgå. Det är något som kan göra konferens lite extra effektiv. Det finns en lång lista av tekniska hjälpmedel som anläggningen erbjuder gratis till sina gäster. Skulle det krävas något särskilt som anläggningen inte har hjälper Sandhamn Seglarhotell dig mer än gärna med att boka och få dit den särskilda utrustningen. Din konferens ska flyta på så smidigt det bara är möjligt.

Boende
När man väl tagit sig ut till vackra Sandhamn kommer det vara svårt att lämna i första taget. Därför gör du och ditt konferenssällskap bäst i att även boka in övernattning på hotellet. Det är många som väljer att åka till Sandhamn Seglarhotell bara för att få vistas i den fridfulla och vackra miljön. Området är verkligen naturskönt och det är många gäster som väljer att återkomma.

En natt i en av hotellets kvalitetssängar kombinerat med den friska skärgårdsluften kan göra susen för den som behöver ladda om batterierna. Det är också enklare att få ut vad man vill av konferensen om man lägger in en övernattning. Det blir enklare att umgås efter att dagens möten är slut och njuta av goda samtal över en matbit och kanske ett glas vin eller två.

Mat och dryck
Det serveras alltid god mat av högsta kvalité på Sandhamn Seglarhotell. Kockarna vet vad de gör och de har ett rykte att leva upp till – ett rykte som startade redan på 1800-talet. Det är nämligen så länge som gäster tagit sig ut till den vackra Seglarrestaurangen för att få sig en riktigt god bit mat och även ta del av den gemytliga stämningen som omgärdar området.

Det är viktigt med de där små extrasakerna. Det krävs inte mycket för att gästerna ska trivas extra bra. Ett bra exempel på hur Sandhamn Seglarhotell jobbar med det är att det alltid erbjuds frukter till konferensgästerna utan någon extra kostnad.

Aktiviteter
Det finns mycket att göra ute i Skärgården. På själva hotellet får du med konferenspaketet fri tillgång till relaxavdelningen med bland annat gym och jacuzzi.
Det finns också flera gruppaktiviteter som kan arrangeras. Lättast gör du då i att kontakta personalen för att få en personlig rådgivning.

Kontaktuppgifter
Telefon: 08 – 574 504 00
Adress: Sandhamn Seglarhotell, 130 39 Sandhamn
E-post: [email protected]
Hemsida: www.sandhamn.com