Marstrands Havshotell

Med havets vågor skvalpande i bakgrunden och personalens fantastiska omhändertagande av gästerna kan man inte annat än förälska sig i Marstrands Havshotell. På anläggningen finns ett behagligt lugn som får även den mest stressade i balans och harmoni. Marstrand Havshotell ligger på bekvämt avstånd från Göteborg och man tar sig dit på knappt en timme.

Den stimulerande omgivningen, den imponerande restaurangmenyn och anläggningens prisade spa är bara några av alla detaljer som gör Marstrand Havshotell till ett utmärkt val av plats för konferens och möten.

Konferenslokaler
På Marstrands Havshotell välkomnar man konferensgäster året om, de natursköna omgivningarna och den inspirerande miljön lockar både stora och små grupper. Totalt kan man välja bland tio olika konferensrum. Av dessa är två stycken enklare grupprum och ett är en stor kongresshall som kan användas till alla typer av större event.

De olika lokalerna är döpta efter platser runt om Marstrand, här finns Arvidsvik och Koön för att nämna några. Mittsund och Björnängen är anläggningens minsta lokaler och är anpassade för en mindre grupp på upp till 10 personer. Till skillnad från övriga delar av anläggningen som har havet som utsikt ser man från dessa arbetsrum ut över skog och vacker bergsnatur.

I samtliga möteslokaler finns modern och komplett utrustning i form av projektor, högtalare och whiteboard. Material i form av pennor och block finns självklart tillhanda för alla mötesdeltagare.

På Marstrand Havshotell finns även två lite större lokaler som framför allt är anpassade efter större konferensgrupper. De kallas Blå Salen och Vinden och bägge har plats för upp mot 250 personer, vilket gör att lokalerna med fördel passar väl till större företagspresentationer och kundevent.

Boende
Att koppla av och unna sig en riktigt god sömn är viktigt för att orka med det tempo som en konferens eller ett möte ofta håller. På Marstrands Havshotell lägger man stor vikt vid gästernas boende och samtliga rum är trivsamt dekorerade för att man ska känna sig som hemma och lätt kunna komma till ro.

Totalt finns idag 98 olika rum på hotellet, av dessa är nio stycken handikappanpassade och 40 av dem är allergianpassade. Skulle man vilja ta med sin hund till Marstrand Havshotell är den varmt välkommen, här finns nämligen även speciella rum för hundägare. Alla hotellets rum är såklart rökfria.

Havshotellets rum är fullt utrustade med bekväma möbler, TV, kassaskåp, hårtork och trådlöst internet. Vill man ha hjälp med något är det bara att höra av sig direkt till receptionen som är bemannad dygnet runt.

Önskar man göra övernattningen på Marstrand Havshotell lite lyxigare kan man välja att boka ett av rummen som finns på andra eller tredje våningen. Dessa rum har en fantastisk utsikt antingen över Marstrands hamn eller direkt ut mot havet. Rummen som går under benämningen ”Havsvidd” har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar.
Anläggningens standardrum tillhör kategorin ”Havsluft”, i dessa trevliga och prisvärda rum finns allt man behöver för att vistelsen ska kännas trivsam och bekväm. Antingen är rummen möblerade med dubbelsäng eller två enkelsängar.

Är man inte så kräsen vad gäller utsikt från boendet kan man boka anläggningens budgetalternativ. Rummen går under benämningen ”Havsmild” och ligger på första våningen. Samtliga av dessa rum är utrustade med allt det nödvändiga man behöver under vistelsen. De är möblerade med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar.

Mat och dryck
Kvalitet och känsla genomsyrar hela Marstrand Havshotells koncept och alla dess avdelningar. Anläggningens egen restaurang Ottos Kök är en fantastisk ambassadör för det svenska köket, här fokuserar man på svenska smaker och närproducerade råvaror.

Med tanke på Marstrands kustläge är fisk och skaldjur en självklarhet på menyn men där utöver finns även smaker av alla möjliga spännande slag. Alla rätter komponeras på ett stilfullt sätt och är en upplevelse för både smak och syn.

Kvällstid är restaurangen magisk på många sätt, framför allt sommartid då den skimrande kvällssolen vackert strålar in mot den härliga uteserveringen.
Skulle sällskapet önska en mer avskild matsal erbjuder hotellet ett privat rum kallat ”Baktråget”. Där ryms grupper upp till 19 personer.
Under konferensdagen serveras Fairtrade certifierat kaffe som dessutom är kravmärkt samt ekologisk grädde och mjölk. I restaurangens vinsortiment finns också ekologiska sorter att välja bland.

Aktiviteter
Med havet som närmsta granne och en omgivande natur som både stimulerar kropp och själ kan inte Marstrand Havshotell bli annat än en positiv upplevelse. Här blandas rogivande aktiviteter som anläggningens prisade spa erbjuder med mer utmanande aktiviteter som löpträning och cykling eller traditionell viktträning i det moderna och fullt utrustade gymmet. I spat kan man njuta av bastu, ångbastu och dessutom ett unikt saltrum där den salthöga luften ger ny energi till kroppen.

Utöver lyxen att kunna ta ett uppfriskande dopp i havet som ligger endast en minuts promenad från hotellet finns många andra vattenbaserade aktiviteter att njuta av efter konferensdagens slut. Ett exempel är anläggningens utomhustunnor som är fyllda med behagligt varmt vatten. Från dessa har man en inspirerande utsikt som når både hamnen och Marstrandsön. Den populära ”pilgrimsvandringen” är en otrolig upplevelse där gästerna får ta sig fram långsamt på stenar i en speciell pool med vatten upp till knähöjd.

Skulle det nu vara så att man föredrar att hålla sig fån vattnet finns det även massor av andra alternativ för gästerna. På de varma klipporna kallade ”sälberget” kan man till exempel avnjuta hällarnas genuina urvärme som stimulerar hela kroppen.

Kontaktuppgifter
Telefon: +46303 240 200
Adress: Varvskajen 2, 442 66 Marstrand
E-post:: [email protected]
Hemsida: www.marstrands.se