Häringe Slott

Häringe Slott är en klassisk konferensanläggning som kan erbjuda dig och ditt konferenssällskap en alldeles unik upplevelse. Slottet ligger endast 25 minuter från Stockholm och är därför även sett till läget ett riktigt bra alternativ. Det finns dessutom väldigt mycket att göra på slottet. Det betyder att Häringe Slott kan ge dig mer än enbart en lugn och praktisk mötesmiljö. Det går att göra konferensen till något mer. Ett besök på Häringe Slott kan vara något som för en grupp närmare varandra, perfekt för konferenser med andra ord.

Häringe Slott är verkligen en klassisk plats. Du kanske känner igen namnet? Det här nämligen hållits många legendariska bjudningar och fester i slottets lokaler. Det sägs till exempel att det under det tidiga 1900-talet hölls minst sagt dekadenta fester i slottet där servitriserna var nakna och ryktet gick inte enbart i Stockholm utan i hela landet om vilken galet festlig plats Häringe Slott var. En känd gäst som gillade Häringe Slott var ingen mindre än Greta Garbo! I dag har det så klart blivit lugnare men utan att tappa den festliga stämning som alltid varit synonymt med Häringe Slotts lokaler.

Häringe Slott erbjuder dig väldigt stora friheter – du kan själv bestämma vilket upplägg du vill ha på din konferens. Skulle du vilja ha experthjälp med att få din konferens på Häringe Slott så bra som möjligt finns det kunnig personal till hands. De kan hjälpa dig styra upp konferensen efter just dina preferenser.
Sammanfattningsvis är Häringe Slott en plats för givande möten, god mat och goda möjligheter till aktiviteter.

Konferenslokaler
Hörnstenen i verksamheten för alla konferensanläggningar är självklart själva konferenslokalerna – utan dessa hade det ju inte funnits någon konferensverksamhet. Häringe Slott har valt att satsa på en klassisk stil när det gäller dess lokaler. Eftersom att slottet funnits så länge håller man fast vid den gamla stilen. Man har renoverat upp lokalerna ordentligt för att de ska hålla hög klass. Man har dock sett till att inte överge den gamla stilen. Det har gjort att slottet lockar stora konferenssällskap som vill erbjuda sina gäster en bit av svensk historia samtidigt som kvalitén på utrustningen håller modern klass och kan utmana de allra största anläggningarna på den fronten.
Det finns många lokaler att välja mellan. Den minsta passar utmärkt för bara några stycken medan den största rymmer så många som 150 personer.

Kreuger – en lokal som rymmer stora sällskap

Den största lokalen på slottet heter Kreuger. Det här är också en av de allra mest bokade och av gästerna uppskattade lokalerna. Kreuger kan ta hela 150 personer utan problem om man använder sig av biosittning. Den 142 kvadratmeter stora lokalen kan vid skolsittning rymma 120 personer. Det är också en lokal som lämpar sig utmärkt för att arbeta med frågor i smågrupper. När man grupperar borden och stolarna i öar går det att få in 80 personer utan några som helst problem. I lokalen har du bland annat LCD-projektor men även mer gammalmodiga hjälpmedel så som blädderblock och whiteboard.

Mindre salonger – för en personligare känsla

Många väljer Häringe Slott framför de stora och opersonliga anläggningarna i stan eftersom att slottet kan erbjuda en så lugn och harmonisk miljö. Precis utanför slottets dörrar ligger nämligen en trädgård vacker nog åt kungligheter med äppelträd och tillhörande statylund. Det finns många mindre rum där ditt konferenssällskap har en egen utgång till trädgården. Det är ett perfekt sätt att ta en paus i mötena för att samla energi och fundera över saker och ting.

Boende
Det går utmärkt att övernatta på Häringe Slott. Det går att ordna logi även för större sällskap. Som mest kan slottet ta emot 124 sovande gäster i de rymliga rummen. Man har sett till att alla rummen går i samma klassiska stil som de övriga delarna av slottet. Det går till och med att be om samma rum som Greta Garbo en gång brukade sova i.
Trots att rummen går i gammal stil är det oerhört fräscha och utrustade med nödvändiga moderniteter.

Mat och dryck
Menyn på slottet skiftar något. Du kan vara säker på att kvalitén alltid är av högsta klass. För att se till att du och ditt sällskap blir nöjda arbetar stjärnkockar och välutbildade servitriser för att ge dig en riktigt härlig matupplevelse. För att maten ska bli så bra som möjlig använder kockarna närodlade matvaror så långt det är möjligt. Det innebär också att man lagar maten utifrån vilken säsong det är. Det innebär att du alltid får de färskaste råvarorna!

Du kan ta del av Häringe Slotts överdådiga klassiska menyer, så som många framstående svenskar gjort under väldigt många år. Många väljer att ha en festligare middag där måltiden övergår till en fest med underhållning och annat roligt som uppskattas av konferensgästerna.

Aktiviteter
Det finns mycket att göra i området. De flesta väljer att gå på en riktigt skön promenad i den vackra miljön som verkligen är något speciellt. Området inbjuder även till många andra typer av aktiviteter. Personalen på slottet hjälper gärna till att förklara och informera om vad som finns till buds i området.

Kontaktuppgifter
Du kan ta kontakt med slottets hjälpsamma personal på flera sätt:
Telefon: 08-504 204 40
Adress: Häringeslottsväg, 137 91 Västerhaninge
E-post: [email protected]
Hemsida: www.haringeslott.se