Hänger din hemsida med tekniken?

Allt fler besöker webben via sin telefon. Nästa år spås mobilen gå om datorn som den mest vanliga enheten för att surfa på Internet. Då är det viktigt att tekniken hänger med, för alla vill vi ju kunna synas bra även på den mobila webben.

En metod för att anpassa en hemsida är särskilda mobilsajter. En annan metod är så kallad responsive webdesign. Det innebär att din hemsida byggs så att designen automatiskt anpassas efter besökarens skärmupplösning, oavsett om han eller hon surfar till webbplatsen via en dator, telefon eller en surfplatta. Bilder blir mindre och textstorlekar anpassas till den skärm som besökaren använder. Exempelvis blir hemsidan betydligt mer lättnavigerad via en mobiltelefon om tekniken med responsive webdesign används.

Som vanligt finns det fördelar och nackdelar med tekniken, jämfört med att ha en separat mobilversion av sin webbplats. En av fördelarna med responsive webdesign, jämfört med en mobil hemsida, är att du endast har en hemsida att uppdatera. Du får också med all information som finns på din ”vanliga” hemsida. Oavsett vilken plattform som används av din besökare.

Den största fördelen är förstås att du får en hemsida som fungerar i alla plattformar. Genom att besökaren möts av bättre anpassad design fångar du lättare intresset och underlättar navigeringen. Du får helt enkelt en bättre helhetslösning för din webbplats.