Almåsa Konferens

Härligt inspirerande Almåsa Konferens med sin vackert gulfärgade huvudbyggnad är den perfekta anläggningen för så väl det lite mindre gruppmötet som för den större konferensen. Här erbjuds företag de allra bästa förutsättningarna för lyckade och effektiva mötesdagar i en mycket trevlig, trivsam och rogivande miljö.

Almåsa är även klassificerad och utvald av Svenska Möten, vilket i korta drag innebär att anläggningen har en bevisat hög nivå vad gäller service och kvalitet för både möten och konferenser. Här finns möjligheter att skräddarsy mötet så att lokaler, logi och aktiviteter stämmer väl överens med företagets eller gruppens värderingar.
Beroende på gästernas behov och önskemål arbetar Almåsas personal fram en unikt anpassad mötesmodell i god tid innan vistelsen.

Konferenslokaler
På Almåsas trivsamma konferensanläggning hittar man bekväma och praktiska möteslokaler för alla typer av möten och konferenser. Det är viktigt att konferenslokalen lyckas spegla den typ av möte som ska hållas och på Almåsa finns flera alternativ att välja bland.

Här finns den stora Muskösalen som har plats för upp till 120 personer och den kan dessutom delas upp i två mindre salar om så önskas. Inne i själva huvudbyggnaden finns de fantastiskt vackra lokalerna Utö, Ornö och Kullsta, samtliga med härligt inspirerande utsikt över den närliggande fjärden.

Om en konferensgäst önskar att hålla arbetet under vistelsen lite mer avskilt från andra gäster på anläggningen erbjuder Almåsa det fina och praktiska Strandhuset som ligger nere vid den vackra badstranden, precis intill själva anläggningen. I den här lokalen kan deltagarna sitta i sköna och avslappnande fåtöljer eller för den som önskar lite kreativt grupparbete kan deltagarna förpassas till anläggningens motordrivna flotte.

Ytterligare två trevliga mötesrum finns att välja bland på Almåsa, nämligen Landsort och Notholmen, vilka bägge har en imponerande utsikt från berget och ger deltagarna en stor dos av inspiration.

Boende
Att bo bra är också a och o för Almåsa konferensanläggning, det ska kännas välkomnande och trivsamt att vistas här. Konferensgästerna på Almåsa bor lyxigt och bekvämt i fyrstjärniga hotellrum som i de allra flesta fallen har en rymlig balkong eller terrass, samtliga med en vacker utsikt över den natursköna Hårsfjärden. Alla rum är klassiskt inredda i typisk svensk stil med fokus på naturliga dekorationer och material.

Alla hotellrum på Almåsa är komplett utrustade med TV, telefon, WiFi, hårfön, dusch och WC och även om alla de olika rummen är vackert dekorerade och en fröjd för ögat håller de faktiskt även en hög genomtänkt nivå vad gäller design och inredning. Det finns bland annat i alla badrum en stilig mix av både kakel, klinker och mosaik, vilket såklart ger en fantastiskt härlig känsla för gästen. Rummen har dessutom olika typer av träslag såsom oljade, laserade och lackade golv. Alla ingående möbler som finns i Almåsas rum och utrymmen kommer från några av Sveriges mest högklassiga designhus och inredningen i varje rum har utöver härliga färgskalor även en skön formkänsla, vilket bland annat synliggörs i de nya rummen vid Notholmen som har taktila blommor i den valda tapeten.

Mat och dryck
Almåsas egna meriterade restaurang Svartkrogen erbjuder gästerna en alldeles unik och minnesvärd upplevelse där man får möjlighet att använda alla olika sinnen på ett oväntat, spännande och utmanande sätt. Restaurangens synskadade värdar visar gästerna en annorlunda gastronomisk värld i mörker.

Utöver att inta en komplett måltid i ett totalt mörker skapas även många andra upplevelser för gästen där alla sinnen så som hörsel, smak, doft och känsel gör besöket både intressant och trevligt på samma gång. Alla sinnen ska vara nöjda och belåtna efter måltiden på Svartkrogen.

Aktiviteter
På Almåsa konferensanläggning lägger man stor vikt vid tiden utanför mötestimmarna, det är viktigt att deltagarna hinner koppla av mellan arbetspassen och det kan man göra på olika sätt beroende på vad man önskar och vilka intressen man har.

Fördelen med Almåsas aktivitetsutbud är att det har en stor bredd och variation. Här har man ytterst sällan tråkigt, det finns garanterat någon typ av aktivitet som passar alla gäster. Även om innehållet är olika beroende på vilken typ av aktivitet man väljer att ta del av stimulerar samtliga aktiviteter mötesdeltagarna på allra bästa sätt mellan arbetstimmarna eller efter mötesdagens slut. Det kan vara både lugna aktiviteter som en skön promenad i naturen och ett uppfriskande dopp i poolen eller mer intensiva aktiviteter som träning i skogen eller bouleturnering mellan deltagare.

Att njuta av den närliggande naturen omkring Almåsa är en lyx. Här har man bland annat den vackra Hårsfjärden där man kan bada, segla, paddla, fiska och mycket mer. Vintertid när isen lagt sig kan man som gäst på Almåsa Konferens dessutom enkelt bege sig ut på skridskor eller kanske för att fiska i utborrad isvak.

Almåsa erbjuder även alla gäster friskvård i form av yoga och andra energi- och rogivande moment som självklart är uppskattat efter en hård konferensdag.
Önskar man mer information om några av anläggningens aktiviteter kan man höra av sig direkt till Almåsa för att få en närmare presentation.

Kontaktuppgifter
Telefon: +46 8 500 404 80
Adress: Almåsa, Sotingevägen, 137 91 Västerhaninge
E-post [email protected]
Hemsida: www.almsa.se